RSS

Stefan Löfven pratar gallimatias igen – vet inte vad Socialdemokraterna borde stå för

14 Jun

I dagens partiledardebatt i riksdagen sade Stefan Löfven för en gångs skull mycket intressanta saker, t ex att Socialdemokraterna ska investera i bostäder, utbildning, forskning, infrastruktur och mer personal i välfärden. Han sade även följande:

-Det som Sveriges löntagare har jobbat ihop, det ska gå till fler förskolelärare och mindre barngrupper, fler undersköterskor, kortare vårdköer, fler poliser, ökad trygghet, fler socionomer och därmed hjälp till fler utsatta barn.

Han sade också att ”Med tuffa tag ska vi knäcka den brottslighet som förstör för så många. Men han lade också till att hans parti står för gemensamt samhällsbygge och sammanhållning, investeringar i jobb, trygghet och välfärd, att detta är regeringens väg och Socialdemokraternas väg samt att han vill samarbeta med alla riksdagspartierna utom Sverigedemokraterna och att han aldrig kommer att vika sig angående SD.

Så låter det alltså från Stefan Löfven:

Löfven är hög, haha

Och visst är det respektfulla, kraftfulla, och sakliga uttalanden. Eller vänta, är det verkligen det? Nej, naturligtvis inte. Inte bara det att dessa uttalanden kommer från en ynklig och tafatt liten man som inte klarade av att gå färdigt sin svetsutbildning med godkända betyg (som alla vet så fick han ju underkänt, kanske var det därför han blev fackordförande, partiledare och ”statsminister”), inga av hans uttalanden är ju verklighetsförankrade. 

För Socialdemokraterna står inte längre för alla de saker som han idag påstår att de gör, det var länge sedan de gjorde det. Socialdemokraterna är helt enkelt inget arbetarparti längre, inte heller står de för demokrati, respekt för alla människors lika värde (vad nu det betyder), demokrati, och mänskliga rättigheter. Det enda som egentligen är sant är att han inte tänker samarbeta med Sverigedemokraterna, men även i det fallet är det frågan om en dåres försvarstal och lite till. Lyssnar man på gräsrötterna inom Socialdemokraterna låter det nämligen på ett helt annat sätt, många av dem vill se ett samarbete mellan sitt parti och SD.

Och vilket eller vilka partier tror Löfven vill samarbeta med honom över blockgränserna? Alla partier inom Alliansen (eller ska vi säga före detta Alliansen?) har ju hela tiden varit väldigt tydliga med vad de tycker och vart de står någonstans. Och det är de fortfarande.

Nej, det enda man hörde i Stefans Löfvens tal idag var en desperat dåres fortsatta genomskinliga försök att likt en döende blodigel krampaktigt fortsätta försöka hålla sig fast vid den sista ”grenen” på det redan så sönderruttnade trädet. För finns det blod i ett träd? Svar nej, det närmaste man kommer är ju sav. Alltså fungerar inte det heller.

Stefan Löfven är och blir bara mer och mer körd ju närmare nästa års val det kommer, och innerst inne vet nog även han själv också om det. Men det vägrar han visa, istället fortsätter han med sina patetiska och skrattretande försök. Så han behöver inte erkänna någonting, hans handlingar och påståenden är talande tillräckligt ändå.

Relaterat:

Stefan Löfven: ”Jag kommer aldrig att samarbeta med SD!”

Partiledardebatt

 
1 kommentar

Publicerat av på juni 14, 2017 i idioti, politik

 

Etiketter: , , , , ,

Ett svar till “Stefan Löfven pratar gallimatias igen – vet inte vad Socialdemokraterna borde stå för

  1. Anonym

    juli 26, 2017 at 12:08 e m

    De är lika styrda av kapitalet som resten av ”sjuklövern”. Tomt snack och ingen verkstad när det gäller svensk etablerad politik. Svenska folket kör man över.

     

Lämna en kommentar