RSS

Angående detta projekt: Kommer dessa invandrare att lära ut t ex hederskultur och annat ”trevligt” till fångarna?

17 Mar

Säga vad man vill om justistie- och migrationsminister Morgan Johansson, men han upphör aldrig att förvåna när det gäller stolliga inställningar och beslut. Och om han mot förmodan gör det så är det i alla fall sällsynt.

morgan-johansson

(bild på Morgan Johansson)

Och den här gången är han uppenbarligen i gott sällskap också, i det här fallet av projektledaren Helena Lönnkvist.

Men vad handlar det hela om då? Jo, att nyanlända invandrare ska vakta Sveriges fångar . Hela 450 praktikplatser ska Kriminalvården ordna fram åt dessa invandrare. Enligt Helena Lönnkvist är detta en jättebra sak, så här säger hon om det hela:

-Praktikanterna blir förebilder, både i vår egen verksamhet och för släktingar och vänner utanför Kriminalvården. Vår förhoppning är att de ska vilja stanna kvar och gå vidare till en fast anställning

Och Morgan Johansson ser naturligtvis ingen anledning till att inte stödja projektet, enligt honom kommer det att gå bra och han tycker även att ”alla behövs”. Han pratar alltså inte om svenskar. Visst, jag förstår målsättningen, det är dock en hel del saker man inte låtsas om som t ex följande: Väldigt många av de invandrare som kommer till Sverige kommer från länder där dåd som är lagliga där är olagliga i Sverige, ta bara det här med hedersvåld t ex. Kvinnosynen i dessa länder är inte bra den heller, istället får män göra precis vad som helst med sina kvinnor där, t ex döda dem om de på något sätt misshagar männen. Sådant är en del av kulturen i många muslimska länder och därför helt okej där. Hat emot människor med annan etnicitet än majoriten där är också stor, ta bara t ex vilken syn som iranier har på kurder. Är det sådant som nyanlända invandrare ska lära fångar i svenska fängelser? Jag nämnde nu bara några exempel, det finns fler än så.

Men visst ja, jag glömde nästan en liten sak, nämligen följande: 90 % av alla fångar på Sveriges tre största fängelser är invandrare från icke-västerländska länder, alltså från icke-vita länder. Så de nyanlända invandrarna som ska få varsin praktikplats på fängelserna kanske inte behöver lära ut någonting. För med tanke på vilken typ av människor som är i majoritet på fängelserna runt om i Sverige, inte bara på landets tre största alltså, så kan de ju redan allt det där.

Alltså är detta projekt fullständigt meningslöst. Eller?

Relaterat: Morgan Johansson besökte anstalten Mariefred

 

Etiketter: , , , , , ,

Lämna en kommentar