RSS

SSU Stockholm ”backar” om islamistmöte utan vita – vita människor dock fortsatt inte välkomna

09 Sep

Efter att SSU Stockholm i veckan fått omfattande kritik för att ha portat vita människor från ett visst möte om ”islamofobi” ”backar” nu ungdomsförbundet. Enligt inbjudan var mötet separatistiskt, och endast icke-vita människor fick komma dit. Men nu påstår man att detta är ändrat, förbundsordföranden Philip Botström gör nämligen nu klart för SSU Stockholm att alla som delar SSU:s värderingar är välkomna till mötet .

En av anledningarna till att man ändrade sig var förmodligen bl a denna debattartikel skriven av opinionsbildaren Rebecca Weidmo Uvell . För visst har hon rätt i det hon skriver om SSU Stockholms rasism. I vilket fall som helst hade hon och andras kritik emot detta ungdomsförbund denna gång effekt.

Fast hade den det? Har verkligen SSU Stockholm ändrat sig? Följande formulering från dem angående mötet lyder nämligen så här:

”Evennemanget arrangeras av SSU Stockholms separatistiska nätverk för rasfierade och är endast till för medlemmar och potentiella medlemmar i nätverket.”

Det som SSU Stockholm menar är alltså följande:

Vita människor som är medlemmar och/eller potentiella medlemmar i nätverket är inte välkomna till mötet. 

Alltså fortsätter både nätverket, SSU Stockholm och mötet att vara rasistiskt. ”Inget nytt under solen” alltså.

Bild från Fria Tiders artikel om SSU Stockholms ”backning”:

ssu-kor-med-rasism-emot-vita-manniskor

 

Etiketter: , , , , ,

4 svar till “SSU Stockholm ”backar” om islamistmöte utan vita – vita människor dock fortsatt inte välkomna

 1. MartinA

  september 9, 2016 at 2:48 e m

  Jag stödjer faktiskt SSU i den här frågan. Både ursprung och religion är viktigt för oss människor. Självklart ska man få ha möten där bara människor med ett visst ursprung eller en viss religion är välkomna. De enda som möjligen kan ha invändningar mot det här är andra SSUare.

  Möjligen kan man ha invändningar på att det är hyckleri men separatism i sig är sunt tycker jag. Och en mänsklig rättighet.

   
  • karpstryparn

   september 11, 2016 at 12:45 e m

   Det som det är frågan är att SSU Stockholm påstår sig vara en organisation som står för alla lika människors värde, detta rimmar inte med vad de faktiskt är. SSU Stockholm har många gånger tidigare bevisat att de är en rasistisk organisation, och de fortsätter att bevisa det.
   Det här med detta möte är bara ytterligare ett tydligt exempel på det.

    
   • MartinA

    september 11, 2016 at 12:59 e m

    Det är hyckleri, för all del. Men skåda inte given häst i munnen? Jag tycker rasism är positivt. Visst skall vi vara artiga mot varandra. Men att känna samhörighet enligt biologiska linjer, är inte det mer verkligt och relevant än mycket annat? Varför ska det stigmatiseras? Jag känner sympati för de som gärna vill ha separatistiska möten, även om miljön de hålls i är väldigt problematisk i att det är politiska organisationer och att det är hyckleri.

     
 2. Karpstryparn

  september 11, 2016 at 5:17 e m

  Så du anser att det är positivt med rasism emot vita människor? I så fall håller jag inte med dig, Det som SSU Stockholm håller på med är ju rasism emot vita, dock är det inte första gången som de har ägnat sig åt sådan rasism.

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: