RSS

I kvällens Sverigekanalen live: Om det uppmärksammade mordet på ett flyktingboende i Mölndal i måndags

28 Jan

Som rubriken beskriver så handlade kvällens livesändning i Sverigekanalen mest om det vidriga mordet på en kvinnlig anställd på ett flyktingboende i Mölndal (för vilket ett ”flyktingbarn” nu sitter häktat).

Jag och programledaren pratade bl a om det motsägelsefulla i att en person som påstås vara 15 år är häktad för det här (förmodligen har ”flyktingbarnet” ljugit om sin ålder, straffmyndig är man ju från det att man har fyllt 18 år), enligt en källa till den brittiska tidningen Daily Mail är nämligen detta ”flyktingbarn” i 20-årsåldern . Vi pratade också om det vidriga i att rikspolischefen Dan Eliasson struntar i den mördade kvinnans anhöriga utan istället tycker synd om mördaren , vilket även kommunalrådet Marie Östh Karlsson har gjort. Motgifts Dan Eriksson skräder förresten inte orden i en artikel i vilken han är mycket tydlig om vad han tycker om Eliassons mjäkande.

Ja, Dan Eliassons uttalanden om mördaren har väckt starka reaktioner, en annan som har reagerat starkt över hans mjäkanden är invandringskritikern Merit Wager (som för övrigt själv har jobbat med asylfrågor och är väl insatt i sådana), mängder med bl a twittrare har också reagerat kraftigt och många människor i Sverige kräver på grund av Eliassons uttalanden nu hans avgång.
Själv tror jag att mordet kan vara ett hatbrott, kvinnan som mördades var ju kristen libanes och hennes mördare är somalier.
Även den mördade kvinnans familj är kristen .
Därför tror jag att mordet är ett hatbrott.
Jag tog även upp Stefan Löfvenresa till Mölndal efter mordet, varför han åkte dit är nämligen minst sagt väldigt oklart. För inte var det för att visa sympati och medlidande för offret och dess anhöriga inte!
”Flyktingbarnet” är för övrigt misstänkt även för ett mordförsök .
Men vi tog även upp den moderat som för 3 år sedan länkade till Fria Tider och som fick avgå efter det, samt vad som verkligen hände under Nordiska Motståndsrörelsens demonstration i Stockholm i lördags. Uttrycket ”Killroy was here” förekom också på några ställen i sändningen, detta under några goda skratt.
Ni som missade att höra sändningen live kan höra den här , gå bara in på länken och klicka på pilen i radiorutan där. Programmet spelas då upp.
Jag är med från 48 minuter och 20 sekunder in i sändningen och en timme framåt.
Trevlig lyssning på er!
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på januari 28, 2016 i radio

 

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: