RSS

TV3 har ”ett gäng skelett nergrävda i mossen” inför TV-serien ”Mordet”

16 Jan

Snart är det dags för TV3:s nya serie ”Mordet”, serien har premiär den 20:e januari i år. Det är alltså bara några kvar till det datumet.
Utifrån ett brottsofferperspektiv berättas det i serien om fem fall, ett av dem är mordet på 19-årige Mikael Andersson från Lidköping och just det avsnittet sänds den 3:e februari kl.21.00.
Mikael Andersson mördades i maj 2008 på en fest utanför Skara, hans sista tid och hur han blev bragd om livet kommer att skildras i det avsnittet.

Men vad är det frågan om egentligen?
Så här säger Max Lagerbäck, som är presschef på MTG TV, om det hela:

-Det som skiljer det här programmet från andra är att offren får en röst, det är ett väldigt tydlig offerperspektiv.
Det bygger helt på samarbete med anhöriga och deras önskan om att berätta om offren.

TV3 har dock inte bara ”en hund begraven” eller ”ett gäng skelett i garderoben” här, utan snarare ”ett gäng skelett nergrävda i mossen”!
Till att börja med så har inte alla inblandade parter givit sitt godkännande angående att avsnittet ska sändas, utan endast Mikaels anhöriga.
Man har alltså inte frågat de som var inblandade i mordet om det är okej för dem att avsnittet sänds.
Däremot är det naturligtvis en av de största tragedier som man kan drabbas av när någon anhörig rycks bort ifrån en, men pengar ger ju inte Mikaels familj honom tillbaka.

När det gäller de som dömdes så har de avtjänat sina straff, låt det då stanna vid det.
Men visst, kära TV3, sänd då detta avsnitt om ni känner för det, det står er fritt att göra det om ni vill. Men se då till att tänka på vad som kommer att sägas i det, vilka namn som kommer att nämnas i det, vilka bilder som ska förekomma i avsnittet, osv.
Varför avsnittet om denne Mikael Andersson ska sändas är glasklart, förutom att hans familj vill fortsätta att tjäna pengar på sin döde son så är det också meningen att man ska få honom att framstå som ”Guds ängel” eller någonting liknande, vilket han alldeles för långt ifrån var.
Istället ”trampade” han väldigt ofta på ”ömma tår”, det var helt enkelt bara en tidsfråga innan han hade råkat riktigt illa ut.
Så även om det var ett högt pris han fick betala så är jag inte förvånad över att han blev mördad, däremot blev jag förvånad över vilka som var inblandade i mordet.

Och slutligen till Mikael Anderssons familj: Det är osmakligt att sälja sin mördade sons historia.
Värna om hans minne istället!

Läs mer om den döde Mikael Andersson på t ex följande:

http://nlt.se/nyheter/lidkoping/1.3690424-mordet-pa-mikael-rekonstrueras-i-tv ,

https://karpstryparn.wordpress.com/2008/05/28/angaende-mordet-pa-den-19-arige-lidkopingsbon-mikael-andersson/ ,

http://www.tv3.se/mordet/fallet-mikael-andersson .

 
2 kommentarer

Publicerat av på januari 16, 2015 i brottslighet, media, Samhällsproblem

 

Etiketter: , , , , , ,

2 svar till “TV3 har ”ett gäng skelett nergrävda i mossen” inför TV-serien ”Mordet”

 1. Felicia

  februari 3, 2015 at 9:31 e m

  Är du helt jävla dum i huvudet? En person bli brutalt mördad och ingen griper in och DE ska ge sitt godkännande till om programmet får sändas eller inte? 7 års fängelsestraff är så långt ifrån tillräckligt som man kan komma och sättet du skriver på säger ganska mycket om dig som människa. Fyfan för dig och jag hoppast att alla som var inblandade i mordet får EXAKT vad de förtjänar och det är INTE att få gå fria och lyckliga.

  Alla mina sympatier och tankar går till Mikaels anhöriga. Hoppas att de personer som av mördaren blev tvingade att hplla käften får något form av skydd annars skulle de säkert kunna sluta för dem på samma sätt som för Mikael. skakar av ilska och avsky just nu!!!

   
  • karpstryparn

   februari 4, 2015 at 1:24 e m

   I gårdagens avsnitt framställdes Mikael som någonting han inte var, nämligen en bra och snäll kille som aldrig gjorde någon någonting för när.
   Men han var en jävla idiot och en patetisk liten snorvalp som ofta försökte hävda sig, man är inte så smart när man t ex går fram till en av H.A:s högsta ledare i en viss del av landet och kallar honom för en massa glåpord utan orsak, man gör inte sådant om det inte finns orsak heller såvida man inte vill dö förstås.
   Mikael ”bad” många gånger om att få dö, han hade blivit mördad så småningom ändå med tanke på hur han var.
   I gårdagens avsnitt av ”Mordet” begicks ett stort antal lögner, t ex att Mikaels bil blev sönderslagen och var polisen hittade den någonstans. Inte heller dog han i en fågeldamm, utan i ett fågelbad.
   Storleken på gödselbrunnen stämde inte heller, istället var den väldigt liten.
   Vart han fick kniven i sig stämde inte det heller.
   Som sagt var det många lögner om saker som hade med mordet att göra, jag kommer att blogga om det innan denna vecka är slut.
   En av de saker jag då kommer att ta upp är Mikaels pappa, han satt nämligen och söp i rättsalen under rättegången utan att han åkte ut.
   Efter den gick han fram till en far till en av de som var inblandade i mordet och kallade honom för ”Jävla mördare”, det var grovt förtal det eftersom killens pappa inte hade något med det att göra.
   Mikaels pappa är ett gammalt fyllo som borde in på behandling.
   Och att som systern gjorde tjata om nazister i programmet säger mycket det också, det var för mycket politisk propaganda i det helt enkelt.
   Gårdagens avsnitt av ”Mordet” blev därför allt annat än seriöst, däremot var det farsartat. Däremot var det äkta när Mikaels far grät, men att framställa en person som världens bästa människa när han i själva verket var en jävla idiot som inte alls var naiv och inte blev intvingad i saker mot sin vilja håller inte.

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: