RSS

Att få ifrågasätta är en demokratisk rättighet

05 Jul

Igår så stod det här och var i svensk media om att biskopen Richard Williamson, alltså han som i en intervju i SVT-programmet Uppdrag Ganskning blev uppmärksammad för att på falska lögngrunder ha blivit uthängd för att ha förnekat förintelsen av judar i Tyskland under andra världskriget.

Igår sade han själv att SVT hade lurat honom att förneka förintelsen. Detta hade de dock inte gjort.

För hur lurar man någon att förneka någonting som personen ifråga inte ens har sagt?

Läs mer om det hela på bl a

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/forintelsebiskop-jag-blev-lurad_6293896.svd ,

http://www.dn.se/nyheter/varlden/forintelsebiskop-jag-blev-lurad ,

http://svt.se/2.22584/1.2471082/forintelsebiskop_jag_blev_lurad

och

http://gd.se/nyheter/utrikes/1.3674121-forintelsebiskop-jag-blev-lurad– .

Biskop Richard Williamson förnekade inte förintelsen, däremot ifrågasatte han trovärdigheten i den vilket naturligtvis är stor skillnad.

Dessutom var hans påstående ”Jag tror inte att det fanns några gaskamrar” hans personliga åsikt ( och ja, jag såg intervjun med honom), det var inte detsamma som att säga att inga judar dog.  Alltså förnekade han den inte. Han sade ju t ex att judar hade dött, men att alla inte hade dött på samma sätt. Han ifrågasatte också hur många judar som hade mördats.

Alla judar dog ju inte på samma sätt (detta gällde inte bara judar), många avrättades med handeldvapen eller dog av svält, många dog också av sjukdomar. Detta enligt bl a dokument och filmning direkt på plats. På många av sådana filmer framkommer det tydligt att det var frågan om många svältoffer, ett exempel på detta är från en utställning om förintelsen. Utställningen hette ”Fransson skottar snö”, och har hållits på Värmlands muse’um.

Sedan var det ju inte bara judar som dog, utan också människor från andra folkslag, t ex germaner.

Men visst finns det människor som anser att inga 6 miljoner judar dog av gasning, t ex en judisk professor som har forskat mycket om och kring förintelsen (har för mig att han heter Shahak i efternamn, men är inte helt säker).

Jag såg en intervju med honom vid ett tillfälle och enligt honom var det omöjligt att framställa så mycket gas på så få år för att kunna döda så många människor, han syftade dock mest på judarna.

Men åter till Williamsons anklagelser om att SVT lurade honom.

SVT lurade honom faktiskt i den mening att Uppdrag Gransknings reporter Ali Fegan lovade att intervjun bara skulle sändas i Sverige.

Men så blev ju, som vi alla vet, inte fallet.

Istället dömdes Williamson i tysk domstol till böter på 10.000 euro för att ha begått ett brott som han inte hade begått, nämligen att ha förnekat förintelsen. Att ha blivit dömd för någonting som han inte har gjort gör han därför nu helt rätt i att överklaga.

Och varför skulle Richard Williamson ta tillbaka de saker som han hade sagt? Det var ju inte frågan om några förnekanden.

 

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 svar till “Att få ifrågasätta är en demokratisk rättighet

 1. Mats Storm

  januari 29, 2015 at 4:53 f m

  Yttrande frihet är en DEMOKRATISK rättighet, När tom MEDIA som borde vara rädd om den förvränger och ljuger om så allvarliga saker som förintelsen då är det mycket farligt och helt oförlåtligt och den media som gjort sig skyldig till detta har förbrukat sin rätt att framföra mediala budskap!

   
  • karpstryparn

   januari 30, 2015 at 8:02 f m

   Ja, PK-media struntar ju fullständigt i andra sorters förintelser, t ex den som de allierade begick när de bombade sönder hela den tyska staden Dredsen och därmed dödade mängder med oskyldiga kvinnor, män och barn som inte hade någonting med Adolf Hitler och hans regim att göra.
   Men att göra sådant är tydligen helt okej enligt PK-media som t ex Aftonbladet.
   Sedan är det ju lite galet att kalla det som hände i Auschwitz för förintelse, hade det varit frågan om en förintelse så hade ju den tyska regimen dödat varenda jude i hela världen och andra folkslag också.
   Men eftersom så inte skedde så var det inte frågan om en förintelse, utan ett förintelseförsök (eller folkmordsförsök, om man så vill) och dessutom ett misslyckat sådant. Man lyckades ju som sagt inte.
   Och ordet förintelse betyder ju utrotning.
   Under helgen kommer jag att ta upp PK-medias och politiskt korrekta politikers (t ex Stefan Löfven) hycklande angående folkmordsförsöket i Auschwitz, det blogginlägget kommer förmodligen att heta ”Stefan Löfven och andra PK-typer hycklar om förintelsen”. Som det ser ut just nu så kommer jag att skriva det i morgon eller på söndag. Jag kommer också i det att göra klart varför förintelsen istället borde kallas för vad det faktiskt är, nämligen ett folkmordsförsök, samt att ta upp en del saker som inte stämmer med förintelsen.
   För det enda man med säkerhet kan säga är ju att en massa människor på olika sätt dog i tyska förintelseläger, därefter går uppgifterna isär beroende på vilken eller vilka källor man kollar upp.
   Och varför hedrar man inte kommunismens offer? Är inte folkmord på 120 miljoner människor bra mycket hemskare än ett på c:a 25 miljoner? För ska man tala klarspråk så var Adolf Hitler & Co ingenting jämfört med de kommunistiska folkmördarna Josef Stalin och Mao Zedong, Josef Stalin var ju ansvarig för folkmord på 42,7 miljoner människor och Mao Zedong var det på minst 65 miljoner människor.
   Hitler kom ju bara på tredje plats.

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: