RSS

SD har rätt om grundlagsändringen

11 Nov

Idag stod följande artikel på TV3:s text-tv:

SD röstar nej till grundslagsändring

Sverigedemokraterna tänker rösta nej till ändringen av grundlagen som kommer att antas av en riksdagsmajoritet.  SD ogillar att EU-medlemskapet skrivs in i lagen. Ett annat skäl är att lagen beskriver Sverige som ett mångkulturellt samhälle. -Det är diskussionsfråga. Vi tycker inte att beskrivningen hör hemma i en grundlag, säger SD-politikern Jonas Åkerlund till Dagens Nyheter.

Läs mer om det hela på bl a

http://www.dn.se/nyheter/politik/sd-sager-nej-till-nya-grundlagen-1.1206376 ,

http://sdpartille.wordpress.com/2010/11/11/sd-ogillar-foreslagen-grundlagsandring/

och

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/darfor-sager-sd-nej-till-grundlag_5653387.svd .

Naturligtvis har Sverigedemokraterna rätt och de andra riksdagspartierna fel, sådana här saker hör inte alls hemma i den svenska grundlagen.

Ta det här med EU-medlemskapet t ex, om Sverige vill gå ur EU så ska vi ju självklart kunna göra det.  Och kan vi inte det så är det inte demokratiskt.

När det gäller det här med det mångkulturella samhället så vill de övriga riksdagspartierna att det ska bli straffbart att vara emot det mångkulturella samhället, man vill helt enkelt inte ha demokrati i Sverige.

För den lilla bit demokrati som någonstans finns kvar i Sverige (frågan är bara vart den finns), ja, den ska tydligen utrotas.

Burma, Kina och Nordkorea nästa alltså, för det är ju de övriga riksdagspartiernas mål, nämligen att de svenska medborgarna inte ska få göra sina röster hörda, fler ”trevligheter” än så följer också med.

Men dessa folk- och landsförrädare är ute på en mycket farlig väg, för sånt här kommer bara att slå tillbaka emot dem själva.

För i takt med att mer och mer rättigheter för människor försvinner så blir det fler och fler människor som blir beredda att pröva ”nya vägar”.

Och det är en farlig utveckling det.

När det gäller det här med att det mångkulturella samhället och EU-medlemskapet ska ingå i grundlagen så är det ett brott emot folkrätten.

De människor som tänker rösta igenom detta gör sig alltså skyldiga till förberedelse till brott.

Istället borde man få ha folkomröstningar om viktiga saker i Sverige som t ex den här, men eftersom vi inte har någon riktig demokrati utan bara en skendemokrati så går det alltså inte.

And that’s a very sad fact.

 

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ett svar till “SD har rätt om grundlagsändringen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: