RSS

Sveriges muslimska förbunds ordförandes krav på särskilda lagar för muslimer i Sverige

25 Okt

Med anledning utav Jimmie Åkessons debattartikel om muslimer så redovisar jag nu Mahmoud Aldebes, alltså ordföranden för Sveriges muslimska förbund, krav på muslimska lagar i Sverige i form av ett kravbrev som han har skickat till samtliga riksdagspartier. Han tänker nu bli medlem i Centerpartiet och kandidera för dem, frågan är om han inte redan ÄR medlem där.

I så fall säger det nog mer om Centerpartiet än om honom själv, eftersom de låter en sådan som han bli medlem.

Här följer nu Mahmoud Aldebes krav:

 • En moské i varje stad eller kommun.
 • Moskébyggen borde finansieras med räntefria lån som alternativ till villkorat bidrag från utlandet. Kommunerna borde ta på sig ansvaret att gå i borg för räntefria lånen eller låna ut pengar räntefritt till moskébyggen för kommunens muslimska invånare.
 • Att integrera islam i svenska skolor.
 • Det innebär att man lyfter hemspråket och religionen i schemat som ett vanligt ämne, där muslimska barn får möjlighet till undervisning i homogena grupper i eget hemspråk och egen religion i de kommunala skolorna. Imamer och hemspråkslärare borde få status som ordinarie lärare i ämnet hemspråk och religion.
 • Det innebär att man lyfter hemspråket och religionen i schemat som ett vanligt ämne, där muslimska barn får möjlighet till undervisning i homogena grupper i eget hemspråk och egen religion i de kommunala skolorna. Imamer och hemspråkslärare borde få status som ordinarie lärare i ämnet hemspråk och religion.
 • Alla kommuner borde ordna en kväll i veckan som ska vara en kvinnokväll respektive männens kväll i gym och simhallen.
 • Att riksdagen stiftar en lag som ger svenska muslimer rätt att vara lediga under de islamiska högtiderna Eid al fitr och Eid al Adha är krav från alla muslimer. För nuvarande är det omöjligt att ta ledigt från arbeten för att fira högtiden tillsammans med familjen.
 • Muslimer kräver att regeringen ska undersöka möjligheten till en särlagstiftning är möjlig och hur detta i fall ska motiveras utifrån existerande lagstiftning i religionsfrihetslagen.
 • Muslimer kräver alltså en lagstiftad positiv särbehandling av i detta fall en religiös minoritet för att befrämja dess status och skydda den mot majoritetssamhället.
 • Två timmars ledighet för fredagsbön, mellan kl.12- kl.14 under vintertiden och mellan kl.13-kl.15´sommartiden. Fredagsbönen är en obligatorisk bön som måste utföras kollektivt i moskén.
 • Att bidraga till att muslimerna och judarna får dispens eller särlagstiftning för att utföra den islamiska och judiska slakten.
 • Muslimer kräver att församlingsförbundet i svenska kyrkan i samarbete med landets kommuner ska reservera begravningsplatser i alla kommuner som har muslimska invånare.
 • Att starta Imamutbildning vid svenska universiteten och högskolor är ett krav från landets muslimer och från svenska myndigheter.

   

Den som vill läsa hela brevet kan göra det här.

När man har läst detta brev från 2006 så funderar man på varför det inte blev en enorm mediastorm mot detta kravbrev från Mahmoud Aldebe. Det är en ren bekräftelse på orsakerna till varför Jimmie Åkesson skrivit sin debattartikel. Och det är faktiskt väldigt underligt att inte någon från de etablerade partierna reagerade kraftfullt mot Sveriges muslimska förbunds kravbrev.

Hur sjuk i huvudet är denne Mahmoud Aldebe på en skala på 10-20?

Ja, uppenbarligen så räcker inte skalan till för att beskriva det sjukdomsstadium som finns i hans förkrympta ”hjärna”.

Läs även Mahmoud Aldebes hatkommentar till en artikel om SD på Newsmill från idag. Kommentaren till artikeln finns också i en artikel på Fria Nyheter idag. Direktlänk till den:

http://frianyheter.wordpress.com/2009/10/26/sd-far-inte-vara-ensam-om-att-diskutera-problem-med-mangkultur/#more-24249

 

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 svar till “Sveriges muslimska förbunds ordförandes krav på särskilda lagar för muslimer i Sverige

 1. nymananders

  oktober 26, 2009 at 2:52 e m

  Nu var det ju i ärlighetens namn förslag som samtliga röstades ner och många tog avstånd ifrån precis som det förslag från en Sverigedemokrat som föreslog dödsstraff. Gott så.

   
  • karpstryparn

   oktober 26, 2009 at 7:59 e m

   Svar till nymananders: Jo, det vet jag, men det spelar ingen roll. En islamist som Mahmoud Aldebe hör inte hemma i något svenskt parti, och inte i Sverige heller.
   När det gäller sverigedemokraten så tycker jag att hans förslag om dödsstraff var helt rätt.

    
 2. nymananders

  oktober 27, 2009 at 8:24 e m

  Okey. Ett intressant svar tycker jag. Då har ju jag naturligtvis några följdfrågor. En del av kritiken mot islam är inhumana dödsstraff har jag förstått. Du är alltså för dödsstraff? Då tycker jag att det skulle vara kul att diskutera avrättningsmetoder. Jag antar att stena någon till döds skulle vara uteslutet med tanke på likhet med några muslimska diktaturer. Vad anser du att vi ska använda för human avrättningsmetod? Jag vill tillägga att jag tycker att dödsstraff tillhör historiens skräphög och inte är ett straff som anstår ett civiliserat och demokratiskt land. Jag är ändå nyfiken på ditt svar.

   
  • karpstryparn

   oktober 28, 2009 at 10:11 e m

   Svar till nymananders: Ja, det stämmer, en del av kritiken mot islam är inhumana dödstraff.

   Japp, jag är för dödstraff.

   Ja, även jag tycker att det är fel att stena någon till döds, sådant hör inte hemma i civilicerade länder vilket innebär att ett land som har stening som straff inte är civiliserat eller demokratiskt.

   Human avrättningsmetod? Svår fråga, eftersom det är svårt att hitta några riktigt humana avrättningsmetoder. Men att spruta in något ämne i blodet, alltså någon form av gift som dödar personen (de kör ju med sådant i vissa amerikanska delstater) vore ett sätt att avrätta folk på i Sverige. Jag tycker även att elektriska stolen som avrättningsmetod skulle fungera bra.
   Men jag tror som sagt att det blir svårt att finna en avrättningsmetod som verkligen är human, tror inte att det finns någon sådan.
   Däremot kan man använda metoder som är mindre inhumana.

   Angående din inställning om dödsstraff: Ja, alla kan ju inte tycka likadant.

    
   • nymananders

    oktober 29, 2009 at 12:11 e m

    Tack för svar.

     
   • karpstryparn

    oktober 29, 2009 at 12:26 e m

    Svar till nymananders: Varsegod.

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: