RSS

Angående mordet på den 19-årige Lidköpingsbon Mikael Andersson

28 Maj

Jag har träffat alla de personer flera gånger som är inblandad i denna mordhärva, det gäller även mordoffret. 25-åringen som bor nära Axwall och som nu sitter misstänkt för grovt skyddande av brottsling är en utav mina vänner. Jag vet vad som har hänt och jag har garanterat ett större hum om det här än de flesta av er här på wordpress.com.

När det gäller 25-åringen så visst, han har gjort dumma saker förut, t ex att misshandla en rektor i Vålberg. Men sådana dumheter har han lagt bakom sig. Det är tråkigt att han har blivit inblandad i det här, men enligt hans advokat är han mycket ångerfull, ångrar att han har gett sig in i det här och att han tar helt och hållet avstånd från hela händelsen. Detta är bra för hans del även om han kommer att åka in för det här, men hans ånger och hans avståndstagande talar samtidigt till hans fördel. Jag står helt och hållet på hans sida, även om det var en dum grej.

Han är inte med i NSF längre, han blev utslängd därifrån 2002 och sedan dess har han inte varit med i någon organisation. Men det är typiskt viss media att dra upp sånt här. Enligt vissa tidningar så stod han också i Götene 2002 och skrek sieg heil.

Jaha, vad är det som är så himla anmärkningsvärt med det då? Det skriks sieg heil varenda dag runt om i Sverige, jag själv stötte ihop med en person igår kväll på krogen som heilade och skrek sieg heil, troligen för att provocera. Om media ska ta upp varenda person i Sverige som skriker sieg heil så lär de inte kunna skriva om någonting annat.

I tisdags stod det också i en tidning om en kvinna som bodde granne med 25-åringen och som ansåg att han är en otrevlig person som aldrig hälsar på någon. Jag önskar att jag någon gång fick träffa henne så att jag kan tala om hur han verkligen är. Han är en rolig och trevlig kille som har lätt att komma överens med folk, men han kanske inte gillar henne. I så fall är det väl därför som han inte hälsar på henne. Eller brukar man hälsa på folk som man inte gillar? Nej, knappast.

Dessutom är 25-åringen inte så extrem som folk tror, däremot är det ryktet som gör att folk tror det. Visst, i botten av alla rykten finns det alltid sanningar, men ju längre tiden går ju mer försvinner sanningen.

Han började i alla fall få ordning på sitt liv innan det här med mordet. Jag står på hans sida i det här fallet eftersom han är min vän, och han är värd all lycka i livet. Så ni som anser något annat kan ta och köra upp era jävla ord där solen inte skiner, och sedan kan ni ta och dra så jävla långt åt helvete som det bara går.

När det gäller den mördade så är mina egna erfarenheter om Mikael Andersson att han gav uttryck för att vara nazist och han umgicks också i de kretsarna. Han var en bortskämd snorvalp även om han inte förtjänade att bli mördad.

Han hade ingen respekt för sina egna och gjorde sig också till ovän med mängder av olika sorters folk i Skaratrakten, han tänkte inte för fem öre och gick runt och hotade olika sorters kriminella personer, t ex sådana som är medlemmar i motorcykelklubbar som t ex Hells Angels. Mikaels problem var att han var för kaxig, men i hans fall var det ingen skillnad på att vara kaxig och att vara dum i huvudet. Men det är klart att det är tragiskt det som har hänt, däremot tycker jag inte att man ska yttra sig om man inte vet så mycket om det här.

Jag vet hur de människor som sitter anhållna är som individer, de är bra människor även om det finns en och annan som har hamnat lite snett.

Att som massmedia försöka utmåla de personer som sitter anhållna som avskum och allt vad det är är ett bra bevis på att media ofta kör med lögner så det skriker om det, t ex skriver man att de är nazister men tar inte upp någonting om Mikael Anderssons bakgrund och vad han var för sorts person.

De personer som bara dömer ut de anhållna och smutskastar dem på olika sätt samtidigt som de struntar i att ta reda på vad Mikael var för sorts person och hans bakgrund har jag ingenting till övers för.

De personer som struntar i helhetsbilden är på samma nivå som större delen av massmedia i det här landet, närmare bestämt trångsynta, enkelspåriga samt blundar för verkligheten.

Med andra ord: Ta reda på helhetsbilden INNAN ni uttalar er enkelspårigt.

Av någon konstig anledning finns det också folk här på wordpress.com som har den absurda uppfattningen att det våld som vänsterextrema våldsorganisationer,  t ex AFA, åstadkommer är harmlöst jämfört med extremhögerns. Dessa personers resonnemang kan man jämföra med påståenden som att påstå att en våldtäkt är harmlös om en invandrare med bakgrund från ett arabiskt land begår den jämfört med en våldtäkt där en svensk är gärningsman och det då skulle vara avskyvärt.

Vad är det för harmlöst med att t ex grovt misshandla gamla tanter? Sådant har nämligen t ex AFA-folk gjort sig skyldiga till flera gånger, bl a i närheten av Salem. Detta har bl a stått i Expressen och i Aftonbladet. Men enligt vissa personer här på wordpress.com så är det tydligen helt okej att misshandla åldringar.

Vänsterextrema ligister har också vid flera tillfällen misshandlat invandrare, bl a i Göteborg. Ett utav dessa fall av misshandel skedde i samband med ett EU-möte. Men misshandel av invandrare är tydligen inte allvarligt, i alla fall inte om man får tro vissa personer här på wordpress.com.

När det gäller dessa saker så är det nämligen vänstextrema personer här på wordpress.com som verkar tycka att sånt här är okej, vilket säger en hel del om hur bra dessa människor är.

Angående mordet på Mikael så var det en inbördes uppgörelse och hade inte ett smack med nazism eller högerextremism att göra. Som sagt: Ta reda på helhetsbilden innan ni uttalar er.

 

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

8 svar till “Angående mordet på den 19-årige Lidköpingsbon Mikael Andersson

 1. Lina

  februari 4, 2015 at 11:15 f m

  Hahahaha du verkar inte vara påläst alls inkompententa djur! Tvärtfuckingom, om en invandrare hade begått mordet på mikael hade det blivit värsta kallabaliken, men eftersom att det var en vidrig nazistjävel som begick det så får han 5 år och hans vänner får ännu mindre, den här såkallade bra vännen du pratar om borde ha stoppat skiten istället för att stå och kolla på som om det vore en film. 5 år, fyfan vad patetiskt straff alltså. Inbördes uppgörelse? Är du inte helt frisk i skallen…. The dude was a fucking psycho. Sen att dumpa bilen i ett invandrartätt område, hahaha nice try.

   
  • karpstryparn

   februari 4, 2015 at 1:28 e m

   Personangrepp som t ex inkompetenta djur accepteras vanligtvis inte i denna blogg, men visst, jag gör ett undantag.
   Du vet inte ett skit om saker som har med mordet att göra, men det vet jag.
   Men vill du framstå som ännu mer patetisk så ska du köra med något liknande i en kommentar till nästa blogginlägg, då kommer jag nämligen att ge min syn på gårdagens avsnitt av ”Mordet”.

    
 2. Yngve ka2

  februari 5, 2015 at 1:45 f m

  Oavsett vad för gradering dessa idioter har gent emot varandra och andra så är mördaren fri idag., något som är helt käpprakt åt helvete! Allt fler förordar att det med tanke på vårat löjliga rätts system där bestraffningen av grova brott är skrattretande borde en civilmob installeras vars primära syfte är att helt eliminera såna här störda element. Är skribenten av denna sida en av dem skalliga små rövarna tro?

   
  • karpstryparn

   februari 5, 2015 at 3:16 e m

   Jag håller med dig om att någonting är käpprätt åt helvete när någonting sådant här sker, på den punkten är vi helt överens.
   Men att, som du gör, propagera för mord på som du uttrycker det ”såna här störda element” är lika mycket käpprätt åt helvete som mordet på denne Mikael var och är. Du är inte ett dugg bättre än de personer som var inblandade i mordet på honom, istället är du precis likadan som de.
   Så du är verkligen den siste att yttra dig om ”såna här störda element”, när du är precis likadan som dem.
   Angående mig själv: Jag är inte delaktig i mordet på något sätt, till skillnad från vad du tycks tro. Jag är alltså inte någon av ”de skalliga små rövarna”, som du så löjligt uttrycker det.

    
 3. Sofie

  februari 5, 2015 at 1:36 e m

  Jag skulle vilja ta en fika med dig och försöka förstå vad du är för typ av människa..
  För jag kan inte förstå hur en vettig människa kan skriva såhär?
  Tyvärr skulle jag nog aldrig våga det för efter det du skrivit här…

   
  • karpstryparn

   februari 5, 2015 at 3:09 e m

   Jag är som vilken annan människa som helst, hade du känt mig hade du vetat det.
   Så visst kan vi ta en fika ihop, inga problem alls det.
   Vad är det som du tycker är så konstigt med det som jag har skrivit här? Jag skrev detta blogginlägg utifrån mina erfarenheter av Mikael Andersson, och jag står för vartenda ord som jag har skrivit om honom här.
   Jag är inte delaktig i mordet, men har träffat Mikael flera gånger och hade mycket kontakt med honom innan han blev mördad.
   Ett tag pratade vi med varandra varje dag, men när jag inte hade hört något från honom på några dagar misstänkte jag att något hade hänt honom.
   Så jag blev inte förvånad över att han blev mördad, däremot vilka personer som var inblandade i mordet, hade det varit några tyngre kriminella som hade gjort det (t ex folk som hade kopplingar till t ex H.A eller O.G) så hade det varit mer naturligt.
   I mina ögon var han en naiv person som hade för vana att vara kaxig och otrevlig emot många som man knappast vill ha som ovänner, t ex kaxade han sig mot högt uppsatta personer inom Hells Angels, inte så smart att göra sådant om man vill leva precis.
   Första gången jag träffade Mikael fick jag ett bra intryck av honom, men det tog inte särskilt lång tid innan det ändrades. Och det var han själv som såg till att det blev så.
   Jag hade även kontakt med hans syster också.
   Jag vet inte om Mikaels syster minns mig idag men jag kände igen henne i avsnitt 3 av TV3:s serie ”Mordet”, det avsnittet handlade om mordet på Mikael.
   Hon och jag pratade ofta både via mail och telefon ett tag, hon anklagade mig efteråt för att försvara mordet på Mikael vilket jag inte gjorde.
   Jag fördömde mordet på honom, men sade till henne att han med tanke på hur han var hade blivit dödad förr eller senare ändå.
   Hon pratade aldrig mer mig efter det, hon trodde nog att jag skulle försvara mordet.
   Mikael försökte vara häftig vid fel tillfällen, han hamnade ofta i situationer där han såg till att åka på stryk. Så han var knappast någon ängel som programmet försökte få honom att framstå som.
   En kompis till mig, som har både svenskt och ryskt blod i sig, var han väldigt otrevlig emot, min kompis har aspergers syndrom. Mikael retade honom för det, och var nära att åka på stryk för det. Några nationalsocialister (eller ”nazister”, om man så vill) som jag känner blev förbannade på Mikael för att han var otrevlig emot min kompis, en av dem spöade honom för det.
   Jag har även träffat de personer, inklusive mördaren, som var inblandade i mordet. En av dem är min vän (jag kände den killen långt innan mordet), han ångrade sig djupt för att han var dum nog att låta sig bli inblandad i det, han hade fått ordning på sitt liv innan det.
   Men efter att ha avtjänat sitt straff så har han gjort upp med sitt tidigare liv och är idag en skötsam och laglydig person. Jag gjorde också klart för min vän att jag tog avstånd från det han hade gjort och var inblandad i, men att jag inte tänkte bryta kontakten med honom. Men det var ett beslut med blandade känslor, inte varje dag man känner någon som är inblandad i ett mord precis.
   Den vännen som jag syftar på har jag känt sedan sommaren 2005.
   Om du inte kan förstå hur jag kan skriva sådana saker som jag har skrivit i blogginlägget så ligger problemet enbart hos dig själv.

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: