RSS

Kommunismens brott mot mänskligheten ska uppmärksammas

12 Mar

I förrgår blev det klart att kommunismens brott mot mänskligheten ska uppmärksammas i forumet för levande historia. Det var sannerligen på tiden, men det klart, för att detta skulle ske så var ett regeringsskifte ett måste eftersom den förra regeringen aldrig hade en tanke på att göra det här. Fast det var ju inte så konstigt eftersom socialismen har många likheter med kommunismen.

Följande artikel stod i alla fall på SVT text-tv i förrgår:

Utställning om kommunismens brott

Forum för levande historia kommer att uppmärksamma brott mot mänskligheten som begåtts under kommunistiska regimer.

Satsningen, som bl a presenteras i dag, omfattar bl a. en faktaskrift, undervisningsmaterial och utställning. Materialet fokuserar på Sovjetunionen, Kina och Kambodja under perioden 1917-1989.

En undersökning från förra året visar att 95 procent av ungdomarna mellan 15 till 20 år känner till Förintelsen, medan 90 procent inte känner till det sovjetiska lägersystemet Gulag.

När det gäller att ungdomar vet så lite om kommunismens fruktansvärda brott så är det väldigt allvarligt, samtidigt visar detta också att fokuseringen på nazismens brott mot mänskligheten har varit alldeles för extrem eftersom detta har inneburit att man har struntat fullständigt i kommunismens brott mot mänskligheten.

Själv anser jag att kommunismen är mycket farligare.

Varför? Jo, följande två exempel:

1. Kommunistiska regimer och kommunistiska länder fortsätter att finnas, utan några vidare aktioner eller saktioner emot dessa. Dessa regimer fortsätter också att förtrycka befolkingen i respektive länder på olika sätt, t ex kan människor hämtas och sättas i fängelse på obestämd tid utan orsak. När det gäller nazistiska regimer och nazistiska länder så finns det inga sådana.

2. När det gäller mord så har det i nazismens namn mördats c:a 10 miljoner människor, däribland 6 miljoner judar som har dött på olika sätt. När det gäller kommunismen så mördades det under Stalins tid 42,7 miljoner människor av olika slag, i Kambodja bedrev de röda khmererna under 70- och början på 80-talet folkmord på sitt lands befolkning vilket resulterade i att 4 miljoner människor mördades och under enbart Kinas kommunistledare Mao Tse Teungs tid vid makten avrättades det 50 miljoner människor.

Sammanlagt så har det, om man ser ifrån franska revolutionen och fram tills nu, i kommunismens namn avrättats strax över 110 miljoner människor jämfört med de människor som har mördats i nazismens namn.

Det finns fler exempel än så på att kommunismen är en mycket farligare ideoligi än vad nazismen är, jag väljer dock att ta upp bara två utav dem eftersom inlägget annars skulle bli för långt.

Men när det gäller vilken utav dessa två ideologier som är farligast så är det ju inte svårt att räkna ut vilken som är det, ändå har jag bara tagit upp två exempel på detta.

 
 

Etiketter: , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: